Duszone ogonki - pyszności!

Duszone ogonki - pyszności!

Propozycja dla tych, którzy nie wiedzą, co mają zrobić z ogonkami grzybków :))

Ogonki (lub grzybki) pokroić i obgotować w mocno osolonej wodzie (ok.10 minut).

5 dużych cebul, 1 szklanka oleju

Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić na oleju...

2 łyżeczki pieprzu, 4 łyżki octu, 6 łyżek maggi, przecier Pudliszki (średni słoiczek), sól do smaku

Składniki wymieszać, dodać do podduszonej cebuli, wymieszać, dodać odcedzone ogonki (grzyby). Dusić wszystko razem około pół godziny. Nakładać do słoików i pasteryzować ok.1/2 godziny :)

Pyyychaaa!

Przytulam Was moje kochane Dziewczynki i Chłopczyki i przesyłam pozdrowionka.
Dziękuję za wszystkie pozdrowienia, przytulasy,życzenia i całuski :)

Buziole posyłam :*

dodane na fotoforum:

baygel1

baygel1 2014-10-15

Czy to na kolację ? :) aż u mnie pachnie !!!

niusia1

niusia1 2014-10-15

żebym jo ino tyle ogunków miała to jo bym wiedziała tyż co z nich zrobić haha;; miłego wieczorku Kasiu!

tomeksc

tomeksc 2014-10-15

grzybki zawsze

atrami

atrami 2014-10-15

ja zawsze wybieram ogonki, czy to z zupy czy ze śmietany ;)
reszta grzyba może dla mnie nie istnieć :)

jmania

jmania 2014-10-15

Kasiu jak już będziesz miała gotowe to podrzuć dla mnie, narobiłaś mi smaku na świętą noc; cmokasek przesyłam

ewaiza

ewaiza 2014-10-15

uwielbiam ten zapach grzybkow

aniol2

aniol2 2014-10-15

No wiesz :)) żeby tak kusić na noc , i jak ja teraz zasnę ... bużka Kasiu

asia70

asia70 2014-10-15

Uwielbiam grzyby pod każdą postacią..
Buzka wieczorna:-)

alik61

alik61 2014-10-15

buziole Kasiu dla Ciebie :)))

mattik

mattik 2014-10-15

ale specjały serwujesz Kasiu :)

zuza99

zuza99 2014-10-15

KAsiu ,super pomysl.............
Mozna tez je ususzyc ,zmielic w maszynce do miesa i................ juz wiesz co dalej ..............hahahah Pozdrawiam.

saline

saline 2014-10-15

bardzo ciekawy sposob , ja bardzo lubie ,,ogonki od grzybow;'' bo sa twarde ,,,,,hihihih ale smiesznie to zabrzmialo;-)pozdrawiam

danutaw

danutaw 2014-10-17

..narobiłaś mi smaka tymi duszonymi grzybkami...!)
Pozdrawiam Cię..., buziaczki ślę :)

isia2

isia2 2014-10-17

no proszę jaki fajny przepis, aż się chce spróbowac

jonna

jonna 2014-10-18

Nie tylko pracowita, ale i serdeczna......Moja Ty śliczności.....

stasia8

stasia8 2014-10-18

Ja ogonki też suszę ale osobno i mielę je na mączkę którą używam do sosów zupy itp...

ewjo66

ewjo66 2015-11-10

jeden pan, który przynosił nam do pracy ogonki pieczarek mówił na nie *kuzonki*...i ja też tak do dzisiaj mówię *kuzonki"...:-)

dodaj komentarz

kolejne >