ZALEWA: 1,5 litra wody, 1/2 litra octu, 3 łyżki soli, 2 łyżki cukru.
Zagotować i przestudzić.
Grzyby wyczyścić, umyć. Obrać cebulę i razem z grzybami wrzucić do garnka z wrzącą wodą. Po 10 minutach od zagotowania wodę posolić. Gotować ok.35 minut. Po tym czasie grzybki odcedzić, przestudzić,a cebulę wyrzucić. Grzybki nakładać do słoiczków, dodać 1-2 listki laurowe, 2-3 ziarenka ziela, 1/2 łyżeczki gorczycy. Zalać zalewą, zamieszać widelcem, żeby zalewa wszędzie dotarła. Pasteryzować ok.20 minut.
dodane na fotoforum:
halinag 2013-09-25
O u Kasi już grzybki w słoiku...pozdrawiam:))
re:
ja zlewałam soki malinowe i zrobiłam nalewkę aroniową
halinag 2013-09-26
re:
Kasiu dzięki za prognozę nie pocieszyłaś mnie...od piątku walczę z nadciśnieniem,,wczoraj znalazłam się na Izbie przyjęć wieczór i dalej nic...czekam na zmianę pogody :))
moon7 2013-09-26
Kiedy Ty to wszystko porobilas?
Zdradz sekret jak to wszystko robisz, bo ja mam lenia ostatnio okropnego;-)