anetka

anetka 2012-09-19

poprosze Przepis na jablka bo mam ich sporo

nfoksik

nfoksik 2012-09-19

Powidła już mam tylko jabłek mało zrobiłam ale sezon jabłek sie zaczyna....to jeszcze narobię.Pozdrawiam!!!

kimeraj

kimeraj 2012-09-19

Anetko, jabłka obieram ze skórki, tnę na kawałki (ogryzek wyrzucam) i trę w maszynce do mięsa (na nożach takich jak tarka jarzynowa). Później wrzucam do garnka, wsypuję cukier do smaku (próbuję, czy odpowiada mi słodkość-jeśli za mało, to dosypuję), chwilę podsmażam, mieszając. Następnie przekładam do litrowych słoików,zakręcam i gotuję ok.15 minut. Dzisiaj do jabłek dołożyłam gruszki i trochę malin. Jabłka są wyśmienite do szarlotki, naleśników, ciastek francuskich,ryżu itp. Smacznego :D

kotik

kotik 2012-09-19

ale z Ciebie pracuś,Kasieńko:)))

kimeraj

kimeraj 2012-09-19

Jolciu, uwielbiam robić przetwory :D Ale z jabłuszkami już koniec - mam zapełnione dwie półki w piwnicy :DD

alisha

alisha 2012-09-19

Walczysz kobitko,widzę walczysz z przetworami,a jak noga synusia???

stasia2

stasia2 2012-09-20

POZDRAWIAM SERDECZNIE ,,MIŁEGO WARZENIA ,,,,,:)))

giligil

giligil 2012-09-20

Super:) Będzie co wcinać:)

halinag

halinag 2012-09-20

pyszne zapasy...pozdrawiam:))

dodaj komentarz

kolejne >