Tarta z piersią z kurczaka, papryka i pieczarkami

Tarta z piersią z kurczaka, papryka i pieczarkami

Tarta z piersią z kurczaka, papryka i pieczarkami

Ciasto - gotowe z Netto
Farsz:
- 1 podwójna pierś (ale wystarczy pojedyncza)
- pól czerwonej papryki
- pół zielonej papryki
- 15-20 szt. pieczarek
- 1 cebula
Masa
- 3 jajka
- śmietana mała 12%
- około 1 szklankę startego sera
- przyprawy wg. uznania

Pierś pokroić doprawić podsmażyć i ostudzić.
Paprykę w dość spore kawałki pokroić, pieczarki oczyścić i przekroić na cztery, cebulę pokroić. Każde warzywo przyprawić i osobno podsmażyć. Po lekkim przestudzeniu połączyć.
Ciasto na tarte rozłożyć w foremce, nakłuć widelcem i podpiec około 20 minut, wyjąć z piekarnika rozłożyć warzywa i pierś. Zalać masą jajeczną ze śmietaną i serem.
Piec około 30 minut do zazłocenia wierzchu tarty.

Smacznego wyszło mniam, mniam :)