W bacówce.

W bacówce.

"Produkcja" oscypków i żętycy.

Jak poznać ,że oscypek jest z mleka owczego ?
Z mojego doświadczenia.
Owce dają mleko od maja do września i tylko w tym czasie jest on taki.
Kupując go musi być twardy .
W czasie krojenia na plasterki , kruszy się / z dodatkiem mleka krowiego nie/ .

Więcej https://biokurier.pl/jedzenie/oscypek-jak-rozpoznac-ten-prawdziwy-i-na-co-zwracac-uwage-przy-zakupie/

maska33

maska33 2023-08-09

Onegdaj towarzyszyłem przy takiej produkcji obok Czarnej Góry.
Opłaciło się wtedy.
Tylko oczy były pełne łeż.;-P

kedil

kedil 2023-08-09

To prawda bo w bacówce pali się ognisko na którym podgrzewane jest mleko, no i wędzi się serki.

halb09

halb09 2023-08-09

Męskie zajęcie:)

rosolak

rosolak 2023-08-09

kafelków nie ma.Ciekawe foto.

dodaj komentarz

kolejne >