Obiadek :)

Obiadek :)

Sola z przyprawami gotowana na parze a pod nią szpinak i makaron pełne ziarno z Lubelli :) Mniam :))

Szpinak na maśle z cebulą i czosnkiem

Składniki (na 1-2 porcje):
jedna – dwie łyżki masła
1/2 malutkiej cebuli
1/2 ząbka czosnku
ok. 100g szpinaku (rozmrożonego w liściach lub świeżego, dokładnie opłukanego)
sól
świeżo zmielony pieprz


Cebulę i czosnek drobno posiekać.

Na patelnię wrzucić masło, cebulę, czosnek i małą szczyptę soli; smażyć na niewielkim ogniu 2-3 minuty, aż warzywa się zeszklą, ale nie zrumienią.

Dorzucić szpinak (mrożony delikatnie odcisnąć z wody i posiekać), mieszać, aż całość będzie bardzo gorąca, a nadmiar wody odparuje.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

dodane na fotoforum:

agawa

agawa 2013-03-01

mniam...dzieki za przepis moze ktoregos dnia sie przyda jak kupię gdzies solę :)p.s bo chyba nie w naszym firlejkowie

izolden

izolden 2013-03-01

Ja takie żarełko lubię ale mój mąż niekoniecznie.......jak robię szpinak to tylko dla siebie.

rozi09

rozi09 2013-03-01

Bardzo lubię rybkę.
Twoje danie wygląda przepysznie!

mandii

mandii 2013-03-01

sola ;))
bardzo lubie tą rybkę,ale szpinaku przyznam szczerze ,że nigdy nie jadlam ;))

borowik

borowik 2013-03-01

pycha...

agamaz1

agamaz1 2013-03-02

Uwielbiam szpinak pod każdą postacią....
ale z rybka jeszcze nie jadłam,
może dlatego, ze ja nie przepadam za rybami...

sznapik

sznapik 2013-03-02

mniam ... uwielbiam takie dania ... i jeszcze jak sa tak slicznie podane :)

guniu72

guniu72 2013-10-03

O, to też dobry pomysł :)

dodaj komentarz

kolejne >