Najlepszy chleb pod słońcem...

Najlepszy chleb pod słońcem...

Kilka faktów chlebowych:

– sól w składzie chleba jest konieczna dla smaku, hamuje także rozwój bakterii oraz pleśni, badania potwierdzają jednak, że niektórzy producenci są szczególnie hojni w dawkach soli,
– chleb może być przechowywany w zamrażalniku do trzech miesięcy,
– idealną temperaturą dla chleba jest 17 C; przechowywanie go w lodówce przyśpiesza proces starzenia chleba – jeden dzień w lodówce to trzy dni świeżości w domowej temperaturze,
– zgodnie z przepisami tylko chleb sprzedawany w opakowaniach musi zawierać szczegółową informację na temat składników oraz wartości odżywczych; świeżo wypiekany chleb – np. w piekarni sklepowej – nie podlega takim wymogom.

drthea

drthea 2010-10-12

Czuję jak pachnie. Ten jest chyba domowy prawda??

irenak

irenak 2010-10-12

Oby nam go nigdy nie zabraklo:)))Pozdrawiam

julaa1

julaa1 2010-10-12

Mniam mniam

jahoooo

jahoooo 2010-10-12

no tak, super foteczka

jamam

jamam 2010-10-12

ale dzienne zapotrzebowanie organizmu czlowieka w sol jest wystarczajace w jednej kromce chleba
sol to biala smierc zatyka zyly i zawal potym
trzeba z glowa solic to co sie je
a chlebek smaczny jak zawsze
pozdrawiam

karmeli

karmeli 2010-10-12

zgadzam się jest najlepszy....pozdrawiam

elisza

elisza 2010-10-13

i do tego miód z pasieki ...hmmm ..

kaka18

kaka18 2010-10-13

Ślicznie!;)

pimpoli

pimpoli 2010-10-13

..i smacznie :)

lakami

lakami 2010-10-13

pięknie to zrobiłeś, pozdrawiam:)

anka27

anka27 2010-10-14

SMAKOWICIE WYGLĄDA...

kwiat34

kwiat34 2010-10-14

cudna całość

sunaj

sunaj 2010-10-19

Dzięki za informację:-)) Zdjęcie znakomite:)))

mysz4

mysz4 2010-10-24

Na zakwasie :) Piekę podobny :) Najlepszy... fakt.

fo22ksi

fo22ksi 2010-10-27

Świetna kompozycja :))

zabcia1

zabcia1 2011-02-20

piękną Pan ma galerię ! będę z pewnością zaglądać, pozdrawiam :))

dodaj komentarz

kolejne >