Kilka faktów chlebowych:
– sól w składzie chleba jest konieczna dla smaku, hamuje także rozwój bakterii oraz pleśni, badania potwierdzają jednak, że niektórzy producenci są szczególnie hojni w dawkach soli,
– chleb może być przechowywany w zamrażalniku do trzech miesięcy,
– idealną temperaturą dla chleba jest 17 C; przechowywanie go w lodówce przyśpiesza proces starzenia chleba – jeden dzień w lodówce to trzy dni świeżości w domowej temperaturze,
– zgodnie z przepisami tylko chleb sprzedawany w opakowaniach musi zawierać szczegółową informację na temat składników oraz wartości odżywczych; świeżo wypiekany chleb – np. w piekarni sklepowej – nie podlega takim wymogom.
drthea 2010-10-12
Czuję jak pachnie. Ten jest chyba domowy prawda??
irenak 2010-10-12
Oby nam go nigdy nie zabraklo:)))Pozdrawiam
julaa1 2010-10-12
Mniam mniam
jamam 2010-10-12
ale dzienne zapotrzebowanie organizmu czlowieka w sol jest wystarczajace w jednej kromce chleba
sol to biala smierc zatyka zyly i zawal potym
trzeba z glowa solic to co sie je
a chlebek smaczny jak zawsze
pozdrawiam
karmeli 2010-10-12
zgadzam się jest najlepszy....pozdrawiam
elisza 2010-10-13
i do tego miód z pasieki ...hmmm ..
kaka18 2010-10-13
Ślicznie!;)
lakami 2010-10-13
pięknie to zrobiłeś, pozdrawiam:)
anka27 2010-10-14
SMAKOWICIE WYGLĄDA...
kwiat34 2010-10-14
cudna całość
fo22ksi 2010-10-27
Świetna kompozycja :))