Szybko i smacznie-tort serowy

Szybko i smacznie-tort serowy

Tortownicę o średnicy ok 26 cm posmarować masłem i posypać bułką lub mąką.
Mąkę posiekać z twardym masłem,posypać solą,dodać wodę i szybko zagnieść ciasto.Wyrobione ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Ciasto można przygotować dzień wcześniej.
Piekarnik nagrzać do temp.200st.C
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 4 mm wyłożyć nim dno i boki naczynia.
Spód ciasta nakłuć wielokrotnie widelcem.
Obgotowane wcześniej brokuły wyłożyć na ciasto,dodać wędlinę,obsmażone pieczarki.
Śmietanę rozmieszać z jajkami,i pieprzem,dodać starty ser.
Polać płynną masą ciasto i wyrównać powierzchnię.

trawka

trawka 2015-07-22

wygląda smakowicie, muszę wypróbować ten przepis ....

dodaj komentarz

kolejne >