I gotowe.
Tak przyrządzony gulasz jest aromatyczny, bardzo smaczny i nie przypomina ciężkiej, smażonej potrawy.
Naprawdę, polecam...!
Podałam go z kaszą jęczmienną grubą i surówką z kiszonej kapusty.
Moja E. pięknie Ci za ten przepis dziękuję...!! :))
Gulasz z warzywami.
Mięso (może być ładna wołowina) kroisz w kostkę i dajesz na patelnię z rozgrzanym olejem.
Smażysz do miękkości, dolewając nieco wody.
Gdy jest już miękkie dodajesz marchew w plasterkach.
Kiedy marchewka zmięknie dodajesz ogórka kiszonego (też plastry, takie grubsze) i sok z ogórków.
Na koniec wsyp posiekany koperek, nieco soli, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe.
choco13 2018-01-24
Fajny ten gulasz, dalabym jedynie inną surowkę bo mi jakos kwasne do kwasnego nie pasuje ale pozatym ok :)