Gulasz z warzywami.

Gulasz z warzywami.

I gotowe.
Tak przyrządzony gulasz jest aromatyczny, bardzo smaczny i nie przypomina ciężkiej, smażonej potrawy.
Naprawdę, polecam...!
Podałam go z kaszą jęczmienną grubą i surówką z kiszonej kapusty.

Moja E. pięknie Ci za ten przepis dziękuję...!! :))


Gulasz z warzywami.
Mięso (może być ładna wołowina) kroisz w kostkę i dajesz na patelnię z rozgrzanym olejem.
Smażysz do miękkości, dolewając nieco wody.
Gdy jest już miękkie dodajesz marchew w plasterkach.
Kiedy marchewka zmięknie dodajesz ogórka kiszonego (też plastry, takie grubsze) i sok z ogórków.
Na koniec wsyp posiekany koperek, nieco soli, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe.

astra40

astra40 2018-01-24

No rewelacja! Takiego jeszcze nie jadłam. Musi być pyszny!

choco13

choco13 2018-01-24

Fajny ten gulasz, dalabym jedynie inną surowkę bo mi jakos kwasne do kwasnego nie pasuje ale pozatym ok :)

izolek

izolek 2018-01-25

Na bogato!

lila08

lila08 2018-01-26

przepyszny obiad :)

atrami

atrami 2018-01-29

I na to też :(

himitsu

himitsu 2018-08-06

Chętnie skorzystałbym z przepisu....

dodaj komentarz

kolejne >