Schab wolno dojrzewający.

Schab wolno dojrzewający.

Tu są trzy porcje, czyli 3 x po 1,5kg mięsa.

A na jedną porcję potrzeba:
-1/4 szklanki cukru
-1/3 szklanki soli
-główka czosnku
-garść majeranku
-1 łyżka pieprzu ziołowego
-1 łyżka zmielonego pieprzu czarnego

Mięso oczyścić z błon.
Dokładnie obtoczyć w cukrze.
Wstawić do lodówki na 16 godzin, odlewając płyn który się zbiera.

izolden

izolden 2013-12-08

Będę robiła na święta.

izolek

izolek 2013-12-08

Jedna wersja już się robi.
Wersję jak wyżej wyliczyłam, że muszę zacząć jutro tylko troszkę inne przyprawy zastosuję.
Pozdrówki.

lila08

lila08 2013-12-08

też będę robić... ...

wojci52

wojci52 2013-12-08

Musisz mieć liczną rodzinę.. 4,5 kg mięska! Ato dopiero jedna wędlina!
Pozdrowienia!

jokam

jokam 2013-12-08

napisałam, że tę wędlinę na trzy domy robię... :D

kukura

kukura 2013-12-09

Ale rodzinka ma z Tobą dobrze..taki prezent dostać to jest dopiero super ;)

pinecha

pinecha 2013-12-09

... uwielbiam taką wędlinkę, własnej roboty :-)

iwska

iwska 2013-12-09

Na trzy domy i jeszcze mnie masz adoptować :)))

dodaj komentarz

kolejne >