Gołąbki inaczej.

Gołąbki inaczej.

Na każdy liść nałożyłam farsz i ciasno zrolowałam.
Wszystkie gołąbki ułożyłam w dwóch dużych rondlach. Dodałam troszkę masła roślinnego, soli, cukru i podlałam wodą.
Przykryłam pokrywką i dusiły się na wolniusieńkim ogniu ok 1 godziny.
Po czym dołożyłam do sosu cały słoiczek koncentratu pomidorowego.
Na koniec 3 łyżki mąki dokładnie rozrobiłam w 1/2 l zimnej wody i wlałam do sosu. Po zagotowaniu wyłączyłam gaz. Gołąbki postały sobie w cieple, aby przeszły wszystkimi smakami.

elle54

elle54 2013-06-22

O! też zrobię, bo zaczynają za mną "chodzic" ;)
Zwijanie gołąbka rozpoczynam od odwrotnej strony liścia , od czubka w kierunku zgrubień ( zgrubienia leciutko zbijam tłuczkiem, jak schabowego ) Liście tak szybko nie rozpadają się .Pozdrawiam

jokam

jokam 2013-06-22

Elle, hyhyy... a ja zawsze w tę stronę zwijam...

olga22

olga22 2013-06-25

też robię , ale nie daję mąki do sosu!

dodaj komentarz

kolejne >