Ciasto:
1,5 szkl mąki pszennej
1 szkl mleka
1 szkl wody mineralnej gazowanej
2 jajka
2 łyżki oleju
szczypta soli
Farsz:
0,5 kg mięsa mielonego
3 pomidory
3 cebule
4-5 ząbków czosnku
szczypior
puszka czerwonej fasoli
sól, cukier, pieprz, curry
olej
Do dekoracji:
plastry ogórków
keczup
Z ciasta usmażyć naleśniki i zabrać się za robienie farszu.
Cebulę pokroić w grubszą kostkę, podsmażyć na oleju dodając sól i cukier. Gdy stanie się już szklista wrzucić mięso mielone i smażyć dalej, a na koniec dodać część zmiażdżonego czosnku.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić je w grubą kostkę i wrzucić do rondla. Dodać odcedzoną i przepłukaną fasolę oraz resztę zmiażdżonego czosnku. Gdy mięso będzie już dobrze podsmażone przełożyć je do rondla z pomidorami i fasolą. Dodać przyprawy, dusić razem ok 10 minut. Na koniec dołożyć pokrojony szczypior.
Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę farszu i zrolować.
Układać w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekać w piekarniku ok. 10 minut w temp. 180 stopni.
Po wyjęciu udekorować plastrami ogórka i keczupem.