Waniliowy, własnej produkcji.

Waniliowy, własnej produkcji.

Staram się unikać chemii i już od jakiegoś czasu nie używam cukru wanilinowego, jaki serwuje nam rodzimy handel.
Wystarczy nabyć cukier brązowy i laski wanilii. Te ostatnie rozciąć, wyjąć ostrym nożykiem czarną zawartość i wszystko razem wymieszać z cukrem. Szczelnie zakręcić, odstawić na minimum 2 tygodnie i s'il vous plait... :))

toffio

toffio 2012-11-06

robisz cukier waniliowy???

emmi1

emmi1 2012-11-06

Oo!!

msciwa

msciwa 2012-11-06

super dziękuje..

Witam cieplutko życząc pięknego i radosnego dnia....

malako

malako 2012-11-06

No na pewno zapach będzie cudowny.

alisha

alisha 2012-11-06

Super

xenon

xenon 2012-11-06

No proszę , jaka pomysłowa ....
Super , muszę i ja spróbować ,
ponoć nie ma porównania i swój ....
Pozdrawiam :-)

xenon

xenon 2012-11-06

A wszystkie trzy składniki mam....

jokam

jokam 2012-11-06

Xenonie, masz wszystkie trzy składniki?
czyli cukier, wanilię i słoiczek?! ;)

dytka36

dytka36 2012-11-06

O na pewno zrobię taki!!!A na cukrze pudrze nie wyjdzie?

jokam

jokam 2012-11-06

Dytko, pewnie wyjdzie... czemu nie... :))

xenon

xenon 2012-11-06

Tak
Jokam.

orlica

orlica 2012-11-06

Swietne przepisy podajesz ....buraczki byly suuuuuper :)))

lilaroza

lilaroza 2012-11-06

Gdybym mogła słowo.....to cukier z którego chcemy żeby stał się waniliowym powinien być gruby (taki jak Twój na zdjęciu) ale powinno go się zmielić np. w młynku do kawy i dopiero dodać laskę wanilii (1/2 kg cukru...1 laska wanilii)...robię tak od dawna i jest SUPER !!!!...;)

jokam

jokam 2012-11-06

Lilarozo, w moim domu epoka młynków do kawy minęła razem z upadkiem komuny. :D Teraz kupuję taką zmieloną (to do expresu) albo rozpuszczalną (to wtedy gdy zapomnę filtry nabyć).

dodaj komentarz

kolejne >