Pierożki samosa

Pierożki samosa

ciasto francuskie, smażona pierś z kurczaka pokrojona na kawałki,kurkuma 1/2 łyżeczki, kolendra mielona 1 łyżeczka,chilli 1/2 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczka, imbir mielony 1/2 łyżeczki , sól, pieprz do smaku, 1/2 cebuli i dwa ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę, i groszek zielony, ja dałam mrożony 250g.
Na oleju podsmażyć cebulę, dodać groszek chwilę posmażyć, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać wszystko. Ciasto francuskie pociąć na paski nałożyć farsz i złożyć w trójkąt. Smażyć w głębokim oleju.

dodane na fotoforum:

ewaiza

ewaiza 2016-01-30

Agnieszko jadlam i bardzo mi smakuje ,ale sama jeszcze nie robilam

astra40

astra40 2016-01-30

Pysznie wyglądają :)

kudelka

kudelka 2016-01-30

Pyszności - pozdrawiam miło :))

agus73

agus73 2016-01-30

Witaj.......ooo coś nowego i pozwolę sobie wypróbować.....miłego i słonecznego weekendu Ci życzę.;-D

niusia1

niusia1 2016-01-31

i ja muszę wypróbować,bo nie znałam tego;

lisek52

lisek52 2016-01-31

Pierożki apetycznie wyglądają.

danutaw

danutaw 2016-01-31

Narobiłaś mi smaka..., na pewno pyszne..!

dodaj komentarz

kolejne >