WITAM WAS SERDECZNIE ;-)))
*200 gr łososia bez skóry i ości. Może być troszkę więcej lub mniej* 500 gr ziemniaków
* mały pęczek pietruszki
* trzy spore cebule
* 5 czubatych łyżek bułki tartej i trochę do obtaczania kotletów
* 1 jajko kurze
* sól
* pieprz
*olej do smażenia
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Gdy są miękkie chwile studzę i przeciskam przez prasę. Filet z łososia mielę przez maszynkę z dużymi oczkami. Cebulę tnę w kostkę i chwilę podsmażam na patelni z niewielkim dodatkiem tłuszczu ,aż zmięknie i lekko się przyrumieni. Pietruszkę tnę drobno. I to właściwie wszystko z przygotowań. W misce mieszamy ziemniaki, łososia, cebulę, pietruszkę, jajko, bułkę, sól i czarny pieprz. Odstawiamy na 10 minut, aby bułka wchłonęła nadmiar płynów. Formujemy kotlety i smażymy na patelni. Kotleciki rewelacyjnie się podgrzewa. Gdy są gotowe układam je w foremce i podpiekam w piekarniku przed podaniem, aby były ciepłe i chrupiące. Smacznego !!!
BEZGLUTENOWE;-)))
vesper5 2010-01-25
Witaj Asiu !!!!!!!
(komentarze wyłączone)