~~ mięsożercy, szukali mięsa ---- nie znaleźli hihihi
1 kg kapusty białej, 35 dag kaszy gryczanej, 20 dag twarogu, cebula, 10 dag tłuszczu, 2 jaja, cukier, sól, majeranek, pieprz, wywar z włoszczyzny .
Kapustę wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Kaszę gryczaną ugotować na sypko i ostudzić. Posiekaną cebulę przesmażyć, dodać do kaszy, zmieszać z twarogiem, dodać jaja. Nadzienie przyprawić i zawijać w liście. Gołąbki podlać wywarem z włoszczyzny i dusić w piekarniku. Podawać z sosem np. koperkowym < ja dodałam przecieru pomidorowego do wywaru > .
elis50 2010-12-13
oj Joasiu nikt mi tak nie dogadza jedzonkiem jak Ty ;):):):) miłego wieczoru życze Tobie :):):):)
piatal 2010-12-13
moje,,tradycyjnie z ryżem,,ale wczoraj robiłem kaczkę nadziewaną boczkiem i kaszą gryczaną i była super,,,
edyta82 2010-12-13
są pyszne ja robie takie ale zamiast sera dodaje grzyby leśne podsmażone z cebulkom
laura06 2010-12-14
piękne zdjęcie.Dobranoc......
danka 2010-12-15
Asiu u Ciebie same pyszności...pozdrawiam Cię bardzo cieplutko...moc serdeczności zostawiam:)buziaczki
elza58 2010-12-15
wyglądają pyszniutko ,przepisik zanotowałam,może wypróbuje go dla mojej wnuczki wegetarianki....miłego wieczorku Joasiu
janka69 2010-12-17
Witam serdecznie w mroźny ,piątkowy wieczorek i pozdrawiam cieplutko )
Uwielbiam gołąbki , pysznie wyglądają )
wgr51 2010-12-18
pysznosci,super..
(komentarze wyłączone)