jolek5 2013-02-23
spóźniłam się...pewno już śladu po świeżo upieczonym przysmaku nie ma:D i dobrze..bez pracy nie ma kołaczy:D
daro55 2013-02-23
jolek5 - tak się składa,że te rybki wziąłem ja :))) Z moimi było już co skrobać i na zupkę smaczna poszły :)
izolek 2013-02-23
Ostatnio sporo ich zjadłam (z patelni, z octu) a dzisiaj zrobiłam kotlety mielone - pycha!!!
Pozdrówki.
izolek 2013-02-23
Re: jeżeli świeży boczek to dodaję natkę pietruszki lub koperku a reszta standard jak przy kotletach z innego mięsa.
Nie jestem zwolenniczką dużej ilości przypraw i nie używam mieszanek.
Ryba ma mieć smak i zapach ryby a nie jakichś "mieszanek" czy "fiksów".
Smacznego.
izolek 2013-02-23
Re: SUROWE ryby mielę dwa razy.
Robię tylko z małych (odcinam łepki i ogonki) a większe na patelnię i do octu a jeszcze większe z patelni na talerz!
Pozdrówki.
jerry61 2013-02-24
sorki,sam siedzę z kijem w każdej wolnej chwili ale w tym sezonie na lodzie nie byłem,trochę zdrowie szwankowało.pozdrawiam
jaras699 2013-03-30
nie ma sie czym chwalic bo tylko 30 miarowych płotek drugie tyle wrocilo do wody