CHOINKI Z CZEKOLADĄ I SKÓRKĄ Z POMARAŃCZY:)

CHOINKI Z CZEKOLADĄ I SKÓRKĄ Z POMARAŃCZY:)

CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWE CHOINKI

150 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
otarta skórka z 1 pomarańczy
50g gorzkiej czekolady
25g kandyzowanej skórki pomarańczowej
250g mąki

polewa czekoladowa

Masło utrzeć , dodać cukier,sól i żółtka i ucierać , nastepnie dodać otartą skórkę pomarańczy,drobno posiekaną czekoladę i kandyzowaną skórkę, oraz mąkę .Wszystko dobrze wymięszać. Ciasto zawinąć w folię i zostawić na noc w lodówce.
Piekarnik rozgrzać do 180 C ciasto rozwałkować na grubość około 7 mm i wycinać choinki,piec 10 min. Ostudzone udekorować polewą.

dodane na fotoforum:

kotik

kotik 2012-12-19

są pycha ... też je kiedyś robiłam:)))

dodaj komentarz

kolejne >