Miłego jesiennego wieczoru życzę wszystkim:)
Reniu dla Ciebie przepis...2 tyg.temu napisałam przepis....
A teraz podaje przepis na paste-smalczyk z fasoli.
Szklanka ugotowanej /dałam 250 gram białej drobniutkiej fasoli/troszke płynu z gotowania zostaw,bo może mielona fasola byc za sucha,więc dolej troszeczkę tej wody z gotowania.
1 duża cebula posiekaj i podsmaż,uduś.. posól i popierz.
1 duże jabłko pokrojone w kostkę uduszone na patelni z 1/4 szklani oleju,posól i popierz.
Razem wszystko miksuję i jeżeli masa jest za sucha dodaję troszkę płynu./blender użyłam/
Dodaj majeranku 1 jajo, szczyptę mielonego kminku i szczypte kurkumy, szczyptę czarnego pieprzu troszeczkę ostrej papryki 2 zabki zgniecionego czosnku i na kniec dodaj -nie miksuj a wymieszaj-zieloną posiekaną natkę pietruszki.Dosmaczasz/czym chcesz/
Zapiekałam w 180 C. 30 minut w foremce wyłożonej papierem do pieczenia
Smarujesz chlebek czy bułeczkę.Mi smakuje z odrobiną ketchupu i plastrem pomidora.
jaworr 2016-10-19
Nie ma to jak produkty własnej roboty ... na pewno smaczny....:))
Miłego wieczoru Jagódko życzę..:))
zadra 2016-10-19
Apetycznie wygląda, dziękuję za podanie przepisu, też skorzystam :)
tenia45 2016-10-20
Brzmi interesujaco i smacznie...jednak nie znam tej potrawy...
Pozdrawiam Jagodko ciepło i przyjemnego dnia zycze.:))
nutkka 2016-10-20
Może kiedys i ja skosztuję takiego pasztetu:))
roma55 2016-10-21
Wygląda znakomicie ... tylko palce lizać ... więc przepis kopiuję, dobrze, Jagódko?
(komentarze wyłączone)