6 białek ubić z 1 szklanką cukru na koniec delikatnie wymieszać z 15 dkg. kokosu i 2/3 szklanki maku. Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia.Piec w temp. 180-200 stopni.
Krem do karpatki Delecty (lub innej). Biszkopty maczać w rum+herbata. Układać na masie, polać polewą czekoladową i posypać migdałami lub wiórkami kokosowymi. Polecam bo pyszne i robi się dość szybko.
dodane na fotoforum:
kazia53 2014-03-11
Wygląda pięknie i apetycznie... chyba zabiorę przepis ;) Pozdrawiam i życzę smacznego ;)
szinue 2014-03-11
..proszę ..odrobinkę..wygląda bardzo apetycznie Jadziu :))
linka01 2014-03-11
... Jadziu rozpieszczasz nas swoimi smakołykami !!! zrobimy taki torcik razem ;]]]
vitaawe 2014-03-11
Czas na nikogo nie czeka.
Łap każdy moment,
który ci został,
bo jest wartościowy.
Dziel go ze szczególnym człowiekiem - ślicznie!
dana02 2014-03-12
Poproszę o kawałek do kawki...
Dzień dobry!
Witam w słoneczny, ciepły poranek.
Życzę miło, spokojnie spędzonego dnia:)
trinka 2014-03-13
smakowicie wyglada , ostro nie bylo u koteczek troszke prychanka postraszenie lapami ale obylo sie bez mordobicia
co do rozpuszczania przez pancia ja im nie zaluje ale moglyby siedziec np na krzesle albo podlodze