Zastosowano już najróżniejsze nadzienia do pączków drożdżowych.Wymyślono pączki kwadratowe.Gdzieś na Kujawach smażą pączki kartoflane.Ja zrobiłam serowe.
Wzięłam 250 g sera tartego na drobnych oczkach tarki.Wymieszałam z 3 łyżkami mąki.Dodałam sól, pieprz, bazylię, tymianek.Wszystko połączyłam z pianą z sześciu białek.Formowałam kulki wielkości orzecha, obtaczałam w bułce tartej i smażyłam krótko.Brałam kulkę w rękę i maczałam w paprykowym sosie słodko-kwaśnym.Dobre było.
aaggaaa 2014-02-27
:):):)
Pewnie smakowite...za rok może zrobię wg Twojego przepisu...
Serdecznie pozdrawiam,miłego wieczoru...
wigater 2014-02-27
A to by chyba i mnie zasmakowało.
Idę spróbować - zrobić sobie.
P.S. Dzięki za... "wystawowe nogi"!
Żaden facet nie zwrócił na nie uwagi...
;-)))))))))))))))))
ilona14 2014-02-27
Ciekawy przepis - to może być takie danie obiadowe dla jaroszy.
Ciekawi mnie czy smażyłaś topiąc je/ te kulki/ w oleju?
Wyglądają apetycznie....Pozdrawiam..)))
jadpaw5 2014-02-28
Ilona14.Właśnie smażyłam je w głębokim oleju,tzn do garnka wlałam oleju na wysokość 5 cm.Dobrze smakują z piwem