fasolka zwana "pychotką"

fasolka zwana "pychotką"

dodane na fotoforum:

styna48

styna48 2020-08-10

Moje uznanie , ja w tym upale nie dałabym rady .

hania19

hania19 2020-08-10

Moje gratulacje

slonko3

slonko3 2020-08-10

A co tam włożyłaś ?

babcia1

babcia1 2020-08-10

o cosik nowego wymyśliłaś wygląda super!

slonko3

slonko3 2020-08-11

Oczywiście !
Myślę,
że inni też czekają na składniki i przepis :-)

babcia1

babcia1 2020-08-11

a przepisu nie widać buu

izolek

izolek 2020-08-12

FASOLKA SZPARAGOWA „PYCHOTKA”

3 kg fasolki
0,6 kg marchwi
0,6 kg cebuli
2,5 szklanki oleju
1 płaska łyżka soli
2 łyżki octu 10%
3 łyżki cukru
80 g koncentratu pomidorowego
pieprz

Fasolkę oczyścić i pokroić na kawałki ok. 2 cm i ugotować al dente.
Obraną marchewkę pokroić na plasterki ew. półplasterki.
Obrana cebulę pokroić w sporą kostkę.
Marchew i cebulę dusić na oleju dodając sól, cukier i pieprz a pod koniec dodać
ocet i koncentrat. Marchewka musi być jędrna.
Połączyć z ugotowaną fasolką.
Przełożyć do słoiczków i małe słoiczki pasteryzować 15 minut - większe dłużej.
Zawartość słoiczka można połączyć z:
smażonymi pieczarkami
papryką
cukinią

Wszystkie przyprawy i koncentrat należy dodawać wg własnego smaku.
Ja po pierwszym razie zrobionym wg przepisu zrobiłam sobie notatki co zmienić ale zmieniłam bardzo nie wiele.

http://www.garnek.pl/izolek/35330223/fasolka-sz...

babcia1

babcia1 2020-08-12

Dzięki Izuniu za przepis!!

astra40

astra40 2020-08-12

Na pewno pyszna:)

slonko3

slonko3 2020-08-13

Dziękuję !!!

ewulka

ewulka 2020-08-15

pracowita jesteś :)

dodaj komentarz

kolejne >