Czerwone smarowidło.
- 2 - 3 buraki czerwone niezbyt duże
- 100 - 150g sera owczego lub innego
- 1 łyżka pasty tahini
- sok z 0,5 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- szczypta kminku
ja dodałam odrobinę soli z płatkami chili
Jeżeli ser jest słony nie dodawać soli.
Zmiksować.
Wszystkie składniki dopasować wg własnego smaku.
Polecam bo pasta jest bardzo bardzo bardzo smaczna i prosta
w zrobieniu.
No i jak wynika z wymienionych składników to samo zdrowie.
Polecam.
dodane na fotoforum:
lucilla 2020-07-11
...wszystko mam nawet ugotowane dwa buraki i pastę tahini też
ale nie mam sera owczego jest krowi ..może spróbuję zrobić :)
styna48 2020-07-11
Ale kusisz jak zwykle . U mnie ok. tylko czasu brak , po prostu się nie wyrabiam, mam nową komórkę i ją oswajam a w moim wieku to bardzo czasochłonne .