- obrane buraki ugotować z grzybkami suszonymi, liściem laurowym i zielem angielskim - po zagotowaniu wlać trochę octu
- marchew, seler i pietruszkę pokroić w zapałkę i lekko obsmażyć na oleju
- w osobnym garnku gotować pokrojoną kapustę, opaloną cebulę i pora ew. fasolkę szparagową
kiedy kapusta będzie prawie miękka dodać do niej:
- uduszone warzywa
- ugotowane buraki utarte na dużych oczkach
- ugotowane suszone grzybki
- koncentrat pomidorowy
gotować razem aż wszystkie warzywa będą miękkie ale al-dente,
doprawić solą, octem i cukrem
Gorącą zupę wlewam do słoików i zakręcam.
Kiedy zupełnie ostygną przechowuję w lodówce.
Można jeść z ugotowaną fasolą, ziemniakami okraszonymi uduszoną na oleju cebulą, czosnkiem itd.
dodane na fotoforum: