Wygląda skromnie ale...

Wygląda skromnie ale...

Kasza ugotowana jest z sosem z ogona wołowego, ulubione buraczki i domowy sok pomidorowy.
Ogon wołowy gotowany z przyprawami bardzo powoli ponad trzy godziny.
Przecedzić i dodać obrane od kości mięsko.
Ma dużo chrząstek więc bardzo dobrze żeluje
a smak jest niepowtarzalny.
Tym razem dodałam kilka suszonych grzybków.
Pamiętam, że Babcia gotowanie flaczków wołowych zaczynała od zrobienia takiego właśnie bulionu (bez grzybów).
Ogon zamawiam w znajomym sklepie i raz na kilka miesięcy upoluję.

dodane na fotoforum:

milan57

milan57 2015-01-31

pychotka,pozdrawiam

wiska

wiska 2015-01-31

Trudno jest chyba kupić ogon wołowy, dobrze że masz znajomych. re:jesteś widać bardzo wrażliwa na zmiany ciśnienia, ja też, ale z tego co napisałaś wynika,że u Ciebie mocniej się to objawia...może nie będzie tak źle, czego życzę:)

choco13

choco13 2015-02-01

Napewno smaczne:-)

styna48

styna48 2015-02-03

Pracowite ale pyszne.

dodaj komentarz

kolejne >