Golonko wieprzowe
Piwo jasne pełne 0,5 l
Sól pieprz
Czosnek - 1 ząbek na 1 golonko
1 kostka rosołwa
ziele angielskie i liśc laurowy
Golonkę dokładnie umyć i opalić z ew. włosków. Włożyć do głębokiego naczynia i zalać piwem , wrzucić 1 rosołek , liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego plasterki czosnku.
'Gotować okolo 1.5 godz
nastepnie przełożyc golonke do naczynia żaroodpornego dodac tłuszcz i podlac odrobine piwem i dusić do miekkosci w jak juz golonka będzie miekka właczyć grzałki i przyrumienic z obu stron
dodane na fotoforum:
nika81 2010-02-10
...rarytas...niebo w gębie.....
vesper5 2010-02-10
...no kurczę...ja jeszcze tego nie jadłam...ja to chcę...:)))
aga82y 2010-02-10
no to już wiem co zaserwuje mojemu mężczyźnie jak wróci z poligonu.. na pewno będzie w niebo wzięty
arcus13 2010-03-02
mam ślinotok i chyba zaraz umrę z głodu !! :)
pozdrawiam i dodaję do ulubionych :)