Mięso po opłukaniu i mała cebulkę , zmielić przez maszynkę na grubym sitku . Dodać jajko, posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na gładką masę. . Z mięsa uformować duże kotlety, grube na 2 cm, obtoczyć w mące. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia
Na usmażone befsztyki położyć uduszoną i przyprawioną majerankiem ,vegetą i pieprzem cebulą przykryc i dusić razem na małym ogniu około 3-5 min
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
25 dag kapusty kiszonej pokroic, dodac 1 starte jabłko i 1 marchew tez starta na tarce o grubych oczkach i 1 cebule pokrojoną w kosteczkę, doprawić 1 łyżką cukru, pieprzem i olejem wszystko wymieszać
dodane na fotoforum:
danka1 2010-01-10
świetne danie ...
vesper5 2010-01-10
pyszny obiad ...pozdrawiam serdecznie !!!