PIERŚ Z INDYKA Z ANANASEM

PIERŚ Z INDYKA Z ANANASEM

1 pierś z indyka
ananasy (krążki)
2-3 ząbki czosnku
majeranek
sól, pieprz

1 łyzeczka mąki ziemniaczanej
słodka śmietanka

Indyka umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, majerankiem , nafaszerowac czosnkiem , Naciąć kieszeń i włozyc do niej pokrojonego w kostke ananasa, Wstawić do lodówki. (ja zostawiłam na cała noc)

Następnie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości w zamkniętym naczyniu (zależne jest to od wielkości piersi- ale tak ok. 1.5 godziny w 180-190 stopniach). Pod konić przypiąc wykałaczkami na wierzchu mięsa krążki ananasa i wszystko przyrumienić

Mięso po upieczeniu pokroić na plastry.
Ułożyć je w naczyniu (żaroodpornym)na przemian z krążkami ananasa.
a do sosu dodac smietanke z mąka ziemniaczna

dodane na fotoforum:

vesper5

vesper5 2009-10-18

witam i pozdrawiam serdecznie !!!

piatal

piatal 2009-10-20

wyglada bardzo smakowicie,,,

dodaj komentarz

kolejne >