GALARETA Z NÓŻEK WIEPRZOWYCH-gotowanie

GALARETA Z NÓŻEK WIEPRZOWYCH-gotowanie

Nóżki dokładnie wymyć , usunąć wszystkie włoski zalać woda ( ja dalalm 5 nóżek i około 5 l wody)doprowadzić do wrzenia i zebrać szumowiny

dodac marchew, 3 rosołki, ziele angielskie , liść laurowy, pieprz
Gotawać na maleńkim ogniu dotąd aż mięso odpadnie od kości (okolo 10 godz) przecedzić ,
Do czystego wywaru dodać z 3-4 ząbki czosnku, kawałki mięsa i doprawić vegeta i pieprzem (powinno byc troszke zasłone bo po wystygnieciu będzie smaczne)
Na dno salaterek mozna położyć pokrojona marchew jakis groszek , jajko co kto lubi wlać galaretę , pozostawić do zastygniecia ( nigdy nie jest potrzebna żelatyna)

ja najbardziej lubie prosta bez dodatkow tylko z marchewka jutro pokaże ja wygladają zimne nóżki
--Mogę tylko dodac nie ma nic gorszego jak twarda i niesłona galareta --

dodane na fotoforum:

umila

umila 2009-10-09

dawno nie jadłam...napewno pyszna będzie :) cieplutko pozdrawiam

dzierla

dzierla 2009-10-09

same pysznosci !! pozdrawiam

jaworr

jaworr 2009-10-09

to się wpraszam na galaretkę...
dobrej nocy...

dodaj komentarz

kolejne >