PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z GRZYBAMI

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z GRZYBAMI

1 opakowanie ciasta francuskiego (ja kupuje firmy HANGLEIN nie mrożone)
1/2 kg grzybów (kupiłam mrożone podgrzybki kapelusze )
2 cebule
masło
przyprawy

Wypłukane grzyby gotować z przyprawami 45 min
Na patelni zeszklic 2 cebule pokojone w kostkę
Ugotowane grzyby pokroić drobniutko i wrzucić do cebuli podlac odrobina wywaru z grzybów i dusić 1/2 godz, pod koniec duszenia przyparwić vegetą i pieprzem i odparowć nadmiar wody
Ciasto francuskie rozwinąć wdłuż krótszego brzegu nakładac grzyby i zwijac w rulon sklejając brzeg i odcinajac ( powinno wyjść 4 rulony
Kazdy rulon pokroic na kawałki , które posmarować rozmąconym żółtkiem
Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 180 st na 20 min
Podawć np z czerwonym barszczem

filoma7

filoma7 2017-06-13

miłego dnia ...pozdrawiam

jaa94

jaa94 2017-09-16

Wyglądają apetycznie, na pewno szybko zostały zjedzone :)

dodaj komentarz

kolejne >