GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY

GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY

1 kg łopatki wieprzowej lub karczku
25 dag świeżego boczku
10 dag ryżu surowego
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki rosołu
Mięso, cebulę i czosnek zmielić, wymieszać z surowym ryżem , rosołem,przyprawić pieprzem i solą
Na sparzony liść kapusty rozsmarować farsz na cały liść i założyć do środka prawą i lewą stronę liścia a następnie od dołu zwijać i ukladać koncówką w dól w naczyniu żaroodpornym na roztopionej maśle i pozostałych liściach wierzch posypać vegetą i pieprzem przykryć liśćmi , pokrywką i do włożyć do nagrzanego piekarnika na jakieś 2 godz
Następnie do rondelka zlać cały powstały sos (jesli jest go malo to uzupełnić wodą tak żeby było około 1/2 l )dodać najlepiej przecier ze świeżych pomidorów ale jesli nie mamy to dodac 1 łyżkę koncentratu \\\\\\\\\\\\\\\"pudliszki\\\\\\\\\\\\\\\" przyprawić pieprzem można dodac rosołek, chwile pogotować a nastepnie 1 łyżke mąki rozrobić w 1 woreczku śmietany kremówki wlać do sosu i chwilę znowu gotować ,ja sos pozostawiam w osobnym naczyniu ale OPCJONALNIE można tym sosem zalać gołabki i pozostawic w goracym piekarniku 1/2 godz żeby przeszły smakiem (sos nie powinien być pomidorowy a śmietanowo-pomidorowy

PRZECIER POMIDOROWY
1 kg pomidorów pokrojonych w cząstki włożyc do garnka dodać 1 łyżke masła przykryć i dusić okolo 1/2 godz , nastepnie przetrzec dokładnie przez sitko

hancia

hancia 2016-05-08

Pyszności :)☺

agus73

agus73 2016-05-08

pychota...;-DDD

dodaj komentarz

kolejne >