Do garnka włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki (można dodać 1 -2 grzyby suszone), gotować na dość dużym ogniu około 15 min następnie wrzucić kilka kiełbasek może być np śląska albo białą ,na patelni przysmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i np boczek wędzony lub szynkę( też pokrojone) wrzucić pod koniec gotowania, doprawić dodać majeranek i troszkę natki i wlać żurek (jeśli nie ma swojego to np \\\\\\\"żurek śląski\\\\\\\" gotować około 10 min, na koniec wlać woreczek smietanki
babcia1 2014-09-20
o żurek mniam..
saline 2014-09-20
wyglada smakowicie i napewno tak smakuje...jestem straszna ,,zupiara'' pozdrwiam serdecznie
trebor 2014-09-21
TALERZ PRZYPOMNIAL MI MAME,DZIECINSTWO,POSILKI,NA TAKIEJ ZASTAWIE JADALEM W DOMU RODZINNYM,NIE MA MAMY ,NIE MA TALERZY,NIE DOMU RODZINNEGO.