FRYTKI Z KURCZAKA, BOCZNIAKI, kapusta czerwona ( obiad w 20 min)

FRYTKI Z KURCZAKA, BOCZNIAKI, kapusta czerwona ( obiad w 20 min)

FRYTKI Z KURCZAKA
Piersi z kurczaka pokroić w paski grubości około 1 cm przyprawić czosnkiem ,vegetą i pieprzem i pozostawić
w przyprawach ( ale można smażyć od razu )
w tym czasie przygotować ciasto naleśnikowe( z 1 szklanki mleka wystarcza na 3 duże piersi ) o konsystencji gęstej śmietany
Następnie wrzucić kurczaka do tego ciasta
Rozgrzać na głębokiej patelni olej ,formować frytki i smażyć z obu stron na głębokim oleju na złoty kolor

BOCZNIAKI
Boczniki umyć i osuszyć, panierowć w jajku i bułce tartej (panierkę przyprawić sola i pieprzem) piec z obu stron na złoty kolor ( ja smaż na maśle)

KAPUSTA CZERWONA
Kapustę czerwoną obgotować w osolonej wodzie , odlać wodę, kapustę przełożyć do miski
Przygotowac zalewę
:z wody , octu i cukru - zalewa powinna być mocno kwaśna i słodka Zalać nią kapustę i pozostwić na 2 godz
Nastepnie odlać wodę , dodac starte na grubej tarce 1 słodkie małe jabłko i 1 cebulę pokrojoną w kostkę , przyprawic do smaku solą i pieprzem i olejem
Wszystko wymieszać

kudelka

kudelka 2014-03-07

Ale pychota ,aż mi ślinka leci :)))

niusia1

niusia1 2014-03-07

pomysłowo i smacznie!

jonna

jonna 2014-03-07

Ale obiadek, pycha.....

mandii

mandii 2014-03-08

Miłego dzionka,u mnie czasu brak i wpadam tak na szybko.

dawido

dawido 2014-03-08

Słodkich snów życzę...dobranoc...;)

filoma7

filoma7 2014-03-09

pięknej słonecznej niedzieli...pozdrawiam:)

dodaj komentarz

kolejne >