1 CIASTO
30 dag mąki
15 dag margaryny
15 dag cukru
4 żółtka
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zagniść ciasto ze wszystkich składników Wyłożyc na wysmarowaną blache
2 CIASTO
35 dag grysiku
25 dag cukru
25 dag margaryny
4 białka
olejek migdałowy
utrzeć margarynę z cukrem dodać pianę z białek i olejek Ucierac dalej Nastepnie dodac manne i wymieszać . Rozsmarowac na ciescie kakakowym i wstawic do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180-200 st do momentu az wierzchnia warstwa nabierze żółtego koloru
WTEDY WYJĄĆ CIASTO Z PIEKARNIKA I WYLAĆ NA NIE 1 LITR GOTUJĄCEGO SIE MLEKA
wystudzic i polac polewa czekoloadową lub posypać cukrem pudrem
SZYBKA POLEWA
4 łyżki cukru pudru
2 czubate łyzki kakao
po1 płaskiej łyżeczce mąki pszennej i ziemniaczanej
wymieszac te składniki dodac mleka tyle aby masa miala gestosc gęstej smietany
w garnuszku rozpuścic 2 czubate łyżki masła lub margaryny i wlac ja do pozostalych składnikow i dobrze wymieszac i polewa gotowa
CIASTO MA DELIKATNY SMAK MARCEPANU oczywiście moim zdaniem