KLUSKI ŚLASKIE
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ugnieść tłuczkiem. Wyrównać powierzchnię. Z uformowanej masy ziemniaczanej wyjąć ¼ ziemniaków i w to miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej, ile było ziemniaków. Następnie z powrotem włożyć wyjętą wcześniej część ziemniaków i zagnieść ciasto.
Z wyrobionego ciasta lepić kulki dowolnej wielkości, moje miały około 3 cm średnicy. W każdej z nich kciukiem zrobić wgłębienie.
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
Kapuste pokroic drobno i wymieszać z łyżką majonezu z roztartym 1 ząbkiem czosnku
NIE PRZYPRAWIAC NICZYM tylko wymieszac
laura5 2012-11-26
Jak zwykle dzięki twoim radosnym fotkom humor się porawia i chce się uśmiechać!pozdrawiamy serdecznie i spokojnej nocy życzymy!!