WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULKĄ
Udusić cebulę pokrojona w piórka przyprawić pieprzem vegetą i majerankiem
watróbke umyć oczyścic z błon i popieprzyć obtoczyć w mące
na patelni rozgrzać tłuszcz(może być masło) i smazyc na rumiano z obu stron, posilić
Na usmażoną wątróbkę położyć uduszoną cebulkę
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
25 dag kapusty kiszonej pokroić, dodac 1 starte jabłko i 1 marchew tez startą na tarce o grubych oczkach i 1 cebulę pokrojoną w kosteczkę, doprawić 1 łyżką cukru, pieprzem i olejem wszystko wymieszać
kris13 2012-09-15
Irenko,a ja podpowiadam; na masełku usmaż jabłka pokrojone w grubą kostkę lub ananas_w połączeniu z wątróbką pycha!!!