POTRAWKA Z WĄTRÓBKI

POTRAWKA Z WĄTRÓBKI

Przepis na 2 porcje
30 dag wątróbki drobiowej
20 dag pieczarek
1 cebula
70 ml śmietanki kremówki
łyżka posiekanej natki pietruszki
1 torebka ryżu
każdy ze składników pokroić w malutką kosteczkę usmażyc osobno najlepiej na masełku
ryz ugotowac na sypko
nastepnie wszystkie składniki oprócz ryzu przełożyc na patelnie w ktorej smażyła się wątróbka wymieszac wlać śmietanke i wsypać pietruszkę i chwilkę pogotowac 2-3 min doprawic solą i pieprzem do smaku i wylać na ryż przygotowany na talerzu

intma43

intma43 2012-09-09

Bardzo kuszące danie. Wypróbuję na pewno. Pozdrawiam :)

ilonka61

ilonka61 2012-10-29

ach i och

dodaj komentarz

kolejne >