ŻEBERKA W KAPUŚCIE

ŻEBERKA W KAPUŚCIE

1 kg żeberek
1/2 kg kapusty kiszonej
1 mała kapusta biała
1-2 cebule
vegeta,pieprz ,papryka słodka ,majeranek,mąka
Żeberka umyć,pokroić na mniejsze części,natrzeć przyprawami,obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiany kolor. Białą kapuste poszatkować i obgotowac 2-3 min , kiszona kapuste wypłukac i tez obgotować około 5 min , obie kapusty wymieszac i przyprawić.Do naczynia żaroodpornego włożyć połowe kapusty i .Podsmażone żeberka włożyc do kapusty,a na pozostałym tłuszczu usmażyć cebule i wrzucić na żeberka.Na to dać reszte kapusty , podlać leciutko wodą.Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok 2 godz.

alisha

alisha 2012-08-15

Już czuję ten zapach

berblak

berblak 2012-08-15

pychota! Aromatyczne jedzonko.
Podobnie robię udka z kurczaka.

dorina5

dorina5 2014-01-07

wspaniałe przepisy na pewno skorzystam,,dziekuje,,,

dodaj komentarz

kolejne >