https://www.garnek.pl/irusia/8172305/pasztet-specjalnosc-mojego-meza
TU LINK DO PASZTETU WIEPRZOWEGO Z PIECZARKAMI
PASZTET Z INDYKA
1 kg udżca z indyka bez skóry
0,5 kg boczku
10 dag suszonej żurawiny( namoczonej w wodzie)
0,4 kg wątroby z indyka
4 jajka surowe
4 gotowane jajka
1 bułka namoczona w wodzie
1 łyżka soli
1 łyzeczka gałki muszkatołowej
MIęso (pokrojone)i watrobę dusić w sosie własnym razem 1 godzinę na małym ogniu Mięso , odciśnietą bułkę zmilić dwa razy przez maszynkę z najmniejszymi otworami dodać pozostałe składniki dokladnie wymieszać
Piec 1 godz w temperaturze 180 st
dodane na fotoforum:
agatale 2012-01-06
Ja robię taką pieczeń z mięsa mielonego,też z jajkiem..Polecam bo pycha a pasztetu bym nie umiała chyba zrobić hehe
beata3 2012-01-06
Wdzięczności jaką czuję
nie umiem wyrazić w wierszu,
lecz za Twą przyjaźń dziękuję,
bo ona jest w mym sercu
maxomen 2012-01-06
MIŁEGO WIECZORKU A JEDZONKO PYSZNIUTKIE:)
ula95 2012-01-06
super przepis godny do naśladowania ,będę musiała wypróbować,miłego wieczoru - serdecznie pozdrawiam.
aniakov 2012-01-07
Wspaniale wyglada, napewno duzo lepszy niz w tym roku kupilam. Przydalo by sie jeszcze miec takiego meza co tak dobrze piecze, masz szczescie, duza pomoc w domu. Milego weekendu zycze, pozdrawiam.