ŻEBERKA W KAPUŚCIE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI W ZIOŁACH

ŻEBERKA W KAPUŚCIE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI W ZIOŁACH

ŻEBERKA W KAPUŚCIE
1 kg żeberek
1/2 kg kapusty kiszonej
1 mała kapusta biała
1-2 cebule
vegeta,pieprz ,papryka słodka ,majeranek,mąka
Żeberka umyć,pokroić na mniejsze części,natrzeć przyprawami,obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiany kolor. Białą kapuste poszatkować i obgotowac 2-3 min , kiszona kapuste wypłukac i tez obgotować około 5 min , obie kapusty wymieszac i przyprawić.Do naczynia żaroodpornego włożyć połowe kapusty i .Podsmażone żeberka włożyc do kapusty,a na pozostałym tłuszczu usmażyć cebule i wrzucić do żeberek.Na to dać reszte kapusty , podlać leciutko wodą.Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok 2 godz.

intma43

intma43 2010-11-07

Chętnie zjadłabym taki obiad, gdyby nie fakt, że...nie mogę jeść takich delicji...
Pozdrawiam :)

dodaj komentarz

kolejne >