ŻEBERKA W KAPUŚCIE- pieczenie

ŻEBERKA W KAPUŚCIE- pieczenie

1 kg żeberek
1/2 kg kapusty kiszonej
1 mała kapusta biała
1-2 cebule
vegeta,pieprz ,papryka słodka ,majeranek,mąka
Żeberka umyć,pokroić na mniejsze części,natrzeć przyprawami,obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiany kolor. Białą kapuste poszatkować i obgotowac 2-3 min , kiszona kapuste wypłukac i tez obgotować około 5 min , obie kapusty wymieszac i przyprawić.Do naczynia żaroodpornego włożyć połowe kapusty i .Podsmażone żeberka włożyc do kapusty,a na pozostałym tłuszczu usmażyć cebule i wrzucić do żeberek.Na to dać reszte kapusty , podlać leciutko wodą.Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok 2 godz.

jola42

jola42 2010-11-07

Muszą smakować wyśmienicie! Miłej niedzieli:)))

maxmen

maxmen 2010-11-07

To będzie pychota...:)))
Miłej niedzieli życzę. :)

marek5

marek5 2010-11-07

Ale pyszności!!Pozdrawiam

mi56ran

mi56ran 2011-01-20

Pozdrawiam,
niech moc Twojego komputera
bedzie z Toba!!!

dodaj komentarz

kolejne >