BEFSZTYK WOŁOWY Z CEBULĄ, BROKUŁY NA PZRZE I ZIEMNIAKI

BEFSZTYK WOŁOWY Z CEBULĄ, BROKUŁY NA PZRZE I ZIEMNIAKI

BEFSZTYK MIELONY WOŁOWY
(najlepsza jest polędwica ale ja dzis zrobiłam z rozbeftu)
30 dag zmielonej polędwicy wołowej
1 jajko
1,5 łyżki smalcu
1,5 łyżki masła
2 łyżki mąki
pieprz mielony
sól
1 cebula

Mięso zmielone doprawić pieprzem i solą zmieszać z jajkiemi łyżką wody . Uformować 2 owalne befsztyki , oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron ( ok. 4 minuty z każdej strony ) .Stopień wysmażenia zależy od indywidualnego upodobania .Jeśli ktoś lubi befsztyki krwiste -smaży krócej , jeśli przeciwnie - dłużej .Osobno na drugiej patelni usmażyć na rumiano pokrojoną w piórka cebulę ( na ½ łyżki smalcu zmieszanej z ½ łyżki masła ).

Podawać na wygrzanych talerzach obłożone cebulką i polane tłuszczykiem ze smażenia.

rades

rades 2010-10-17

smakowity obiadek..

bibi24

bibi24 2010-10-17

pyszności,pozdrawiam i miłego wieczoru życzę

ela01

ela01 2010-10-17

gorąco Cię pozdrawiam i milutkiego popołudnia niedzielnego życzę:)

kufel11

kufel11 2010-10-17

smakowicie u Ciebie pozdrawiam...

diablo4

diablo4 2010-10-17

Dać uśmiech
- to nie grzech
okazać serce
- to nie rozpusta
podać przyjazną dłoń
- to życzliwy gest..
Miłej nocki

filoma7

filoma7 2010-10-17

DOBREJ NOCY,KOLOROWYCH SNÓW:)))

halinac

halinac 2010-10-17

DOBRANOC
ŻYCZĘ SŁODKICH SNÓW :))

kris13

kris13 2010-10-17

To ja te brokuły..proszę;)))

dodaj komentarz

kolejne >