sałatka z winogron i zielonych szparagów

sałatka z winogron i zielonych szparagów

• 600 g ugotowanych białych lub zielonych szparagów (białe szparagi możemy kupić w słoiczku),
• 150 g winogron,
• 3 pomidory,
• 100 g orzechów (włoskich, nerkowca lub innych),
• 3 łyżki majonezu,
• sok z cytryny,
• sól, pieprz.
Szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i wkładamy do miseczki. Winogrona kroimy na połówki i dodajemy je do szparagów. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki.
Sałatkę ze szparagów wzbogacamy o pociachane drobno orzechy. Całość mieszamy.
Do sałatki z winogron i pomidorów dodajemy majonez i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem

przepis znaleziony w internecie - smaczne ! :))

daria9

daria9 2016-03-30

Mniam mniam

milka69

milka69 2016-03-30

Ciekawa kolorowa pewnie smaczna.

dodaj komentarz

kolejne >