przygotowania do wigilii...

przygotowania do wigilii...

zamiast tradycyjnej ryby po grecku- mintaj po hawajsku

0,5 kg filetów mrożonych(mintaj, morszczuk),
1 spora cebula,1 opakowanie włoszczyzny w paski, fix do potraw chińskich( ja preferuję Knorr),pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego, pół puszki ananasa w kawałkach, 4-5 średnich ogórków konserwowych, trochę ketchupu, pół zielonej papryki( ja dałam czerwoną),natka pietruszki.

na ciasto do panierowania ryby:
1 jajko, 1/2 szklanki mąki, 1\4 szklanki wody, przyprawa do ryb, sól pieprz, vegeta,

Filety rozmrozić, pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, przyprawą do ryb-odstawić na 1godz. do lodówki.
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać warzywa w paseczki, podlać ok.1/2 szklanki wody dusić ok. 15 min -żeby warzywa nie były za miękkie. Ogórki pokroić w plasterki, dodać do warzyw,poddusić chwilę, następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę i ananasa bez zalewy. Fix rozrobić według przepisu dodać do potrawy a następnie pozostałe składniki: koncentrat pomidorowy, ketchup do smaku, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Potrawa powinna mieć słodkawo-pikantny smak.

Z jajek, mąki i wody przygotować ciasto gęściejsze niż na naleśniki, obtaczać w nim rybę i smażyć ją na oleju.
Rybę układać warstwami ,przekładając warzywami. Na wierzchu oczywiście warzywa.

Życzę smacznego!

dodane na fotoforum:

nicza69

nicza69 2009-12-27

Pogodnego raneczka........życze...;-)
.............pozdrawiam:))).................

vesper5

vesper5 2010-01-02

ano właśnie miałam prosić o przepis a tutaj przepis jest...:))) ...też sobie zrobię w najbliższym terminie...:)))

dodaj komentarz

kolejne >