Jabłka nadziewane rodzynkami i powidłami, pod waniliową kołderką

Jabłka nadziewane rodzynkami i powidłami, pod waniliową kołderką

Składniki:
na każdą osobę 1 spore, słodko-winne jabłko, oraz dodatkowo: powidła śliwkowe, rodzynki, 1 budyń waniliowy, 1/2 litra mleka, 1 łyżka masła, 4 łyżki cukru, 1 dojrzały owoc granatu

Jabłka umyć, wydrążyć delikatnie ze środka pestki i łuski, tak, aby nie wydrążyć jabłek na wylot. Wydrążone środki napełnić rodzynkami i powidłami. Ułożyć jabłka w żaroodpornym naczyniu. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu i gorącym zalać przygotowane jabłka. Na wierzch posypać wydrążone pestki granatu. Piec pod przykryciem ze 20 min, odkryć i piec jeszcze ok.10 min.

Życzę smacznego!

dodane na fotoforum:

aniajaw

aniajaw 2009-10-08

a cóż to za pyszności?

aniajaw

aniajaw 2009-10-08

oo cudnie wygląda, nie jadłam jeszcze takiego deseru

ksiezna

ksiezna 2009-10-08

Pysznosci)))))))))

vesper5

vesper5 2009-10-09

łooooł...zaszalałaś Beatko !!!

bunia

bunia 2009-10-09

Pięknie wyglądają - muszą byc pyszne.

stasia8

stasia8 2009-10-09

Piekłam jabłka z rodzynkami i konfiturą...ale w takiej wersji jeszcze nigdy...pieczone jabłuszka są pyszne...

piatal

piatal 2009-10-15

no i jeszcze granat,,,nie jadłem,,przyznam sie,,ale chciałbym spróbować,,smacznego,,,,

dodaj komentarz

kolejne >