A dzisiaj rozpusta

A dzisiaj rozpusta

Makaron kokardki, sos serowo-szpinakowy z pomidorkami koktajlowymi
Dla mnie rozpusta, mężowski nieco się krzywił...na te pomidorki ;)

Sos:
- 450gr mrożonego szpinaku w brykiecie
- 300 ml śmietany 30%
- 1/2 szkl.mleka
- 100-150 g żółtego sera
- 125 g sera pleśniowego- np.niebieski Lazur
- 1 łyżka masła
- 2 spore ząbki czosnku
- 1 średnia cebula
- sól i pieprz, opcjonalnie trochę startej gałki muszkatołowej
- kilka pomidorków koktajlowych

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać zamrożony szpinak, nakryć pokrywką, dusić na małym ogniu, aż szpinak się rozpuści. Zdjąć pokrywkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku, wlać śmietanę i mleko. Całość doprowadzić do wrzenia. Dodać oba sery-żółty stary, pleśniowy pokruszony. Całość wymieszać, jeśli zbyt rzadki- odparować nieco, bądź zagęścić serem. Pod koniec dodać kilka połówek pomidorków koktajlowych. Dusić około 1-2 minut. Doprawić do smaku.

Smacznego :))

dodane na fotoforum:

lila08

lila08 2015-11-25

mój tez krzywiłby się, na szpinak ...dla mnie to byłoby przepyszne :)

ofka63

ofka63 2015-11-25

Jak dla mnie pychotka:)
Pozdrawiam

krystin

krystin 2015-11-25

Pysznie wygląda i smakuje na pewno :) Komu nie smakuje to ten ktoś ma problem.... niech nie je ☺

marrgo

marrgo 2015-11-25

oj uwielbiam taki zestaw... pomidorki odrobinę łamią mdły smak szpinaku z serem... pychota!
:o))

kris13

kris13 2015-11-25

,,,też lubię takie jedzonko ale robię rzadko bo cholesterol ;((

life22

life22 2015-11-25

pycha proszę o przepis

lisek52

lisek52 2015-11-26

Uwielbiam szpinak...Pozdrawiam:))

berblak

berblak 2015-11-26

Mmmniam! - tylko ja wersję bez czosnku robię.

life22

life22 2015-11-26

o mamo jutro robię!

jadtan

jadtan 2015-11-26

Jak dla mnie pycha☺

isia222

isia222 2015-11-27

tez tak lubie

dodaj komentarz

kolejne >