Śledzie w zalewie ziołowej

Śledzie w zalewie ziołowej

To chyba najbardziej banalnie przyrządzone śledzie.

4-5 płatów matiasów
2 spore cebule
sok z cytryny bądź ocet
pieprz ziołowy
3-4 szt goździków
olej

Filety umyć, krótko wymoczyć-ok.10-15 min. Osuszyć,pokroić w 2-3 cm kawałki, skropić sokiem z cytryny, ułożyć w naczyniu. Obficie posypać pieprzem ziołowym. Cebulę obrać, pokroić w talarki,można ją zblanszować, wyłożyć na śledzie. Zalać olejem, na wierzch dać goździki. Zamknąć naczynie, wstawić do lodówki na 3-4 doby, żeby składniki się przegryzły.

dodane na fotoforum:

saline

saline 2014-12-12

ale mi narobiłas ochoty na sledzika;-)))

ewita68

ewita68 2014-12-12

Pyszny :))

krystin

krystin 2014-12-12

Proszę podziel się ze mną...:)

krystin

krystin 2014-12-12

Bardziej przykuł mój wzrok Twój obrus.Piękna robota :)

lila08

lila08 2014-12-12

Beato,cebulę surową czy blanszować ?

kudelka

kudelka 2014-12-12

Jutro postaram się śledziki zrobić , apetycznie wyglądają .
Miło pozdrawiam :))

anad60

anad60 2014-12-12

śledzie w każdym wydaniu mi smakują....*;*
apetytu narobiłaś Kobieto :))

isia222

isia222 2014-12-14

nigdy nie robiłam, może wybrówbuję....

alik61

alik61 2014-12-14

myślę,że jeżeli ktoś lubi śledzie to będą smakować...;)

ewci1

ewci1 2014-12-15

Napewno wyprobuje przepis,bo uwielbiam sledzie...:)

danka1

danka1 2014-12-20

Pełnego ciepła i miłości oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia.

dodaj komentarz

kolejne >