Kiszony barszcz czerwony

Kiszony barszcz czerwony

Nastawiłam dziś buraki do kiszenia.
Przepis Ani:
https://www.wielkiezarcie.com/recipe43502.html
Zrobiłam 2,5 porcji. Myślę, że 7,5 l barszczu wystarczy dla mojego męża i syna, bo Ci barszcz wigilijny pochłaniają w zastraszających ilościach ;)

dodane na fotoforum:

lila08

lila08 2013-12-11

zupełnie inny przepis ...ciekawe jak będzie smakował ??? kiszę od lat sposobem mojej mamy ... ... wystarczy zapewne : )))

pamela5

pamela5 2013-12-11

Bardzo interesująco to wygląda:-)

wandy

wandy 2013-12-12

Oj bedzie smakowicie u Ciebie....ja gotuje tradycjny barszcz,jak to mowa z przepisu"babci". Najwieksza atrakcja jest zawsze nadziewany karpik bo my jemy go tylko ten jedyny raz w roku:)
Pozdrawiam milo. Wanda

ewci1

ewci1 2013-12-12

W garnku zrobilo sie barszczowo:))

frykasy

frykasy 2013-12-12

robie taki barszcz od jakiegoś czasu, ale bez cukru i soli oraz bez takiej ilości czosnku, świetnie wychodzi i wyśmienicie smakuje (doprawiam po ukiszeniu). Szczelnie zamknięte słoiki raczej nie wskazane, lepiej nakryj gazą lub podziurkowaną papierową serwetką i zawiąż gumką, pozdrawiam:))

kris13

kris13 2013-12-12

Ha...każdy kisi inaczej............u mnie gotowany tradycyjnie ale z gotowanych buraczków, a nie robię dużo bo chętnych nie ma :)

danutaw

danutaw 2013-12-13

U Ciebie już się kisi barszczyk !,
A ja dopiero dzisiaj przygotuję, myślę ,
ze zdąża ukisnąć !!!!!
pozdrawiam :)

candylo

candylo 2013-12-13

Chciałam skorzystać z przepisu ale strona WŻ nie działa..Wam też ??

reni1

reni1 2013-12-13

Pycha piłam całe lato;)

dodaj komentarz

kolejne >