Suszony karczek

Suszony karczek

Mój mąż jest zachwycony ;) Zrobiłam tego karczku 2 sztuki, więc...ocha i acha ;)

https://www.wielkiezarcie.com/recipe63971.html

dodane na fotoforum:

alkaa

alkaa 2013-10-01

no nie ! o tej porze Beatko kusisz takim rarytasem ...

kris13

kris13 2013-10-01

ale EXTRA! ...i ten przerośnięty tłuszczyk_warto zgrzeszyć ;))

margita

margita 2013-10-02

ha ha to super:))))))))
pozdrawiam:)

efciak

efciak 2013-10-02

wygląda przesmacznie :)

zabuell

zabuell 2013-10-02

suszony ale przyprawiony?

lila08

lila08 2013-10-02

ja też często robiłam ,teraz z karczku zrezygnowałam ,tylko schabik...

mamusia

mamusia 2013-10-02

Oj! Weżrę się w monitor!!!!!! Takie pyszności!!!!

lisek52

lisek52 2013-10-02

Smakowicie wygląda:)

izabel

izabel 2013-10-02

smaczne...też się zabieram za produkcję wędlinek...pozdrawiam..;)

reni51

reni51 2013-10-02

my też tak czasami robimy, wspaniale smakuje, bez konserwantów.

laura5

laura5 2013-10-02

Pozdrawiam cieplutko życząc miłego wieczoru..

pinecha

pinecha 2013-10-02

... uwielbiam taką wędlinkę :-)

ewaiza

ewaiza 2013-10-02

Moj maz tez z tego zachwycony

ewaiza

ewaiza 2013-10-02

re:PRZEPIS JEST POD KAZDYM CHLEBEM JAK PIEKE TAKI SAM TO JUZ
NIE PODAJE.

ondra

ondra 2013-10-02

To ja poproszę choć jeden plasterek. Pozdrawiam :)))

danka1

danka1 2013-10-02

pyszności
POZDRAWIAM CIEPLUTKO w jesienny, zimny wieczór,

harpia4

harpia4 2013-10-03

robię to od kilku lat ;) ale u mnie więcej schodzi schabik ;) Można to trzymać w lodowce miesiąc i zawsze dobry!!

wr3dna4

wr3dna4 2013-10-03

u mnie się robi ..polędwiczka jeszcze 2 dni i będzie pyyycha :)

jadtan

jadtan 2013-10-03

Pycha ... robię ale trochę inaczej... na 24 godziny obsypuję cukrem i daję do lodówki... potem myję osuszam i następne 24 godziny obsypuję solą... znowu lodówka (wtedy cała woda wycieknie na tackę a mięso jest zbite i w miarę bez wody), po następnych 24 godzinach myję osuszam ręcznikiem papierowym i dopiero wtedy obsypuję majerankiem, pieprzem i czosnkiem... zostawiam jeszcze w lodówce na 24 godziny i dopiero na następny dzień zawijam w ściereczkę albo w gazę i wieszam gdzieś blisko kaloryfera w przewiewnym miesjscu i suszę jakieś 5-6 dni. Mnie najbardziej smakuje schab i polędwiczka wieprzowa ale karczek też robiłam :)

isia222

isia222 2013-10-14

oj wygląda rewelacyjnie

pamela5

pamela5 2013-10-29

Ja też robię ochy i achy, patrząc na to cudo:-))

Dziękuję za pozdrowienia. Pozdrawiam Was również bardzo serdecznie:-)

dodaj komentarz

kolejne >