galantyna z kurczaka a raczej wytrybowany, zrolowany kurczak

galantyna z kurczaka a raczej wytrybowany, zrolowany kurczak

Mam dość wędlin. Nie kupuję tych najtańszych, a jednak..nie da rady kupować dziś, a jutro wyrzucać. Kupiłam kurczę, pozbawiłam kości, natarłam oficie dość ostrą przyprawą do kurczaka, zrolowałam, wrzuciłam do foliowego rękawa, upiekłam. I to będzie zamiast wędliny. O ;)

dodane na fotoforum:

violinka

violinka 2013-08-08

uwielbiam takie rzeczy mniammmmmm pycha

maria57

maria57 2013-08-08

masz rację, sklepowe wędliny smakują wszystkie podobnie, mają tylko inny wygląd i różną cenę (ileż można jeść tego samego???) a przy tym, jeśli zrobisz sama to wiesz, co jesz

mlord

mlord 2013-08-08

Tylko jak "pozbawić kości"? Okropna robota

ewaiza

ewaiza 2013-08-08

TO JEST PYSZNE TEZ CZESTO ROBIE

oli74

oli74 2013-08-08

Zgadzam się z Tobą Beatko....co swoje zrobione własnymi ręcami*, to i ze smakiem się zajada.Te kupne pożal się Boże wędliny nie dość, że smakują niemal jednakowo, to ze świeżością też róznie bywa,,,,a i chemii w nich od groma.
Pysznie to kurczę się prezentuje.

jerry61

jerry61 2013-08-08

mam problem z trybowaniem.

anetka

anetka 2013-08-08

rewelacja mniam

yanisia

yanisia 2013-08-08

Jak to cudnie wygląda:) i smakuje niesamoiwcie.Ale powiedz mi jak trybujesz tego kurczaka,to chyba skomlikowane jak cholera.Proszę napisz mi jak sobie z tym poradzić:)

alkaa

alkaa 2013-08-08

super...lepsze to niż te wędliny na jeden dzień...

alik61

alik61 2013-08-08

ja też nie kupuję(prawie...)gotowej wędliny,bo nawet Blanco jej nie rusza................

danka1

danka1 2013-08-08

zapewne pyszny
Po upalnym dniu życzę przyjemnej i chłodniejszej nocy.

betaww

betaww 2013-08-08

Moze to i pyszne.......ale dla kogos kto nie jada miesa widok jest raczej przykry.......Zaczęłam ogladać i powiem szczerze zamknęłam w połowie......Nic mnie nie skusi , widok tego trybowanego miesa jest okropny!!!!!!
Przepraszam......mam nadzieje ,że nikomu nie popsulam apetytu......****

magda41

magda41 2013-08-08

tutaj zawsze coś pysznego :))) aż ślinka leci...życzę spokojnej nocy po tak upalnym dniu

intma43

intma43 2013-08-08

betaww
Wiem, że trybowanie ( i nie tylko..) może dla co niektórych osób być ohydne. Aczkolwiek, gdyby wnikać w produkcję żywności, to człek by niczego nie ruszył. Ja niestety mam mięsożernego męża i zapewne nie raz takie danie zrobię. Szanuję Twoje zdanie, ponieważ każdy z nas ma prawo sądzić inaczej.
Pozdrawiam :)

lilka13

lilka13 2013-08-09

jem znikomo miesa, to znikomo to dla mojego meza musi byc, na twoja galantyne skusilabym sie ;)))

jadtan

jadtan 2013-08-09

Też czasem robię ale po wyłuskaniu wszystkich kostek faszeruję mielonym mięsem... pycha :)

lisek52

lisek52 2013-08-09

Świetny pomysł:)))

claud18

claud18 2013-08-09

Miłego wieczorku.Spokojnej nocy.Pozdrawiam:)

moon7

moon7 2013-08-09

Swietne miesko:-)ja niestety nie potrafie pozbawic kosci kurczecia:-((

kaska33

kaska33 2013-08-10

Pozdrawiam serdecznie po wiekach przerwy....praca, praca aż w końcu wakacje.....

danka1

danka1 2013-08-10

Witam sobotnim wieczorkiem i pozdrawiam życząc samych wspaniałych chwil.

efrost

efrost 2013-08-11

taki kurczaczek jest przepyszny, zrobiłam kiedyś z farszem, pychotka..

reni51

reni51 2013-08-11

nie ma to jak własne wyroby.

jonna

jonna 2013-08-11

Pozbawiałam raz tylko udko kurczęcia kości i myślałam,że się wścieknę, ale gdyby to człowiek robił częściej, to szło by lepiej.....

dodaj komentarz

kolejne >